Numarul angajatilor de pe piata romaneasca de asigurari a sporit anul trecut cu 17%

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 18:20

1314 citiri

Asiguratorii din Romania aveau la finalul anului trecut 20.512 angajati, in crestere cu 17% fata de anul anterior, mai ales pe fondul intrarii pe piata a unor noi societati de asigurare, potrivit datelor publicate vineri de arbitrul asigurarilor (CSA), relateaza NewsIn.

Astfel, companiile de asigurari din Romania si-au sporit numarul de angajati cu 2.939 de persoane in 2009.

"Cresterea numarului personalului a fost influentata atat de intrarea pe piata a unor noi societati de asigurare, dar si de faptul ca unele societati de asigurare au efectuat angajari de personal pentru a dezvolta si a cuprinde in asigurare o parte cat mai mare din segmentul de retail, in contextul economic actual", se arata in raport.

In 2009, arbitrul asigurarilor a acordat autorizare de functionare societatilor Ergo Asigurari de Viata, BRD Asigurari de Viata si Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Potrivit CSA, societatile de asigurare au continuat sa investeasca in capitalul uman, in pofida climatului economic dificil.

Societatile de asigurare din Romania au inregistrat anul trecut o pierdere financiara de 103,2 milioane lei (24,36 milioane euro), marcand al patrulea an consecutiv de rezultat negativ pe ansamblul pietei.

Potrivit rezultatelor tehnice, piata asigurarilor generale a inregistrat o pierdere de 320,87 milioane lei in 2009, in vreme ce piata asigurarilor de viata a obtinut un profit de 156,66 milioane lei.

La finalul lui 2009, pe piata romaneasca de asigurari erau autorizate 45 de societati de asigurare. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#angajati, # piata, # asigurari , #stiri BRD

Adaugă comentariu