Bank of Cyprus nu vrea nici un loc in consiliul de supraveghere al Bancii Transilvania

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 16:28

1290 citiri

Bank of Cyprus nu vrea sa obtina un loc in consiliul de supraveghere al Bancii Transilvania, a anuntat, marti, directorul general al bancii, George Christophorou.

"Nu avem nici un plan de a cere un loc in boardul de supraveghere al Bancii Transilvania. Am cunoscut oamenii din conducerea bancii de dinaintea achizitiei si ne-am familiarizat cu toti. Ii respectam", a spus Christophorou.

Bank of Cyprus a anuntat, saptamana trecuta, ca a platit 58 milioane euro (circa 250 milioane lei) pentru 9,7% din capitalul Bancii Transilvania (TLV), devenind astfel al doilea actionar ca marime dupa BERD, tranzactia evaluand institutia de credit romaneasca la aproape 600 milioane euro.

Banca cipriota a precizat ca tranzactia nu va avea impact asupra adecvarii capitalului si asupra indicatorilor de stabilitate financiara, explicand totodata ca participatia achizitionata are un scop investitional, in contextul in care achizitia a oferit o oportunitate de a investi intr-o banca importanta de pe piata romaneasca la un pret atractiv.

 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#consiliu supraveghere, # bt, # participatie , #Tranzactii

Adaugă comentariu