Bursele europene scad din cauza temerilor privind pagubele economice provocate de pandemia de coronavirus

Miercuri, 01 Aprilie 2020, ora 12:00

2938 citiri

Foto: Pixabay

Bursele europene au scazut, miercuri, in prima sedinta de tranzactionare din acest trimestru din cauza temerilor privind o recesiune globala profunda, pe fondul extinderii pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Indicele pan-European STOXX 600 inregistra un declin de 2,4%, dupa ce marti a incheiat cel mai prost trimestru din ultimii ani, in urma declinului activitatii economice, consecinta a masurilor de izolare adoptate la nivel global pentru a stopa extinderea pandemiei, care sporesc amenintarea unor falimente si a unor concedieri masive.

Datele publicate miercuri arata o contractare a activitatii economice in martie in cea mai mare parte a Asiei, deoarece epidemia a paralizat lanturile de aprovizionare si a afectat exporturile in Japonia si Coreea de Sud, inregistrandu-se doar o modesta imbunatatire in China.

Miercuri dimineata, indicele principal DAX 30 al Bursei de la Frankfurt a scazut cu 3,20%, ajungand la valoarea de 9.622,51 puncte, in timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris inregistra un declin de 3,78%, la 4.229,90 puncte.

Indicele principal FTSE 100 a scazut cu 3,2%, subindicele financiar inregistrand un declin de 7%, dupa ce o serie de banci britanice s-au alaturat rivalelor din Europa, suspendand plata dividendelor pentru 2019, pentru a-si majora rezervele de capital.

Indicele FTSE 100 a incheiat marti cel mai prost trimestru din 1987, pe fondul temerilor privind efectele raspandirii rapide a pandemiei asupra economiei britanice.

La bursa ICE Futures, cotatia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare in luna mai a scazut marti cu 0,02 dolari, ajungand la inchidere la valoarea de 22,74 dolari. In primul trimestru din 2019, s-a inregistrat cel mai scazut nivel al pretului titeiului din ultimii 18 ani, dupa ce masurile adoptate pentru stoparea raspandirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea de titei pe plan global, iar Arabia Saudita si Rusia au intensificat batalia pentru cota de piata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Agerpres

#burse Europa 1 aprilie 2020 , #Bursa de Valori Internationala

Adaugă comentariu