Depozitele clientilor OTP au crescut in ultima saptamana - oficial

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 14:54

953 citiri

Depozitele clientilor bancii ungare OTP au crescut in ultima saptamana, iar nivelele de tranzactionare pe piata interbancara au ramas neschimbate, ceea ce reflecta increderea in banci, a spus directorul executiv adjunct al OTP, Laszlo Wolf. "Nivelul depozitelor a crescut in ultima saptamana si nu am observat probleme la vreuna din subsidiare", a declarat Wolf, intr-un interviu acordat Reuters prin telefon. "Nu a existat niciun fel de migratie a clientilor de la OTP", a spus oficialul.


Wolf a adaugat ca exista clienti care cumpara in continuare actiuni OTP, fapt ce arata increderea in stabilitatea bancii.


Actiunile OTP s-au tranzactionat la 4.300 forinti/actiune, in crestere cu 19,3%. Cotatia titlurilor OTP scazuse saptamana trecuta, ca urmare a zvonurilor privitoare la o eventuala nationalizare a bancii.


OTP, cea mai mare banca independenta din Europa Centrala, a respins o oferta guvernamentala de garantare a tuturor  creditelor interbancare, spunand ca este bine capitalizata si dispune de lichiditati.


Banca este prezenta pe piata romaneasca, iar in 8 octombrie, directorul financiar Laszlo Urban declara ca actuala criza  a creditelor a fortat OTP sa devina mai selectiva in creditare, dar banca are toata lichiditatea necesara sa reziste turbulentelor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

Adaugă comentariu