Pretul petrolului creste,investitorii raman ingrijorati

Marti, 18 August 2009, ora 11:31

1167 citiri

Pretul petrolului au crescut usor, marti, la bursele electronice din Asia, insa investitorii sunt in continuare ingrijorati de perspectivele economice, in ciuda semnalelor ce arata o imbunatatire a conditiilor de pe piata, afirma traderii,informeaza Newsin.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in septembrie, a urcat cu 45 centi, la 67,20 dolari pe baril, in timp ce petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in septembrie, s-a scumpit cu 18 centi, la 70,72 dolari pe baril.

Traderii au ramas prudenti, in ciuda faptului ca pietele "au vandut puternic in ultimele zile", a declarat Ben Westmore, analist al National Australia Bank.

Agentia Internationala pentru Energie (AIE) si-a majorat previziunile privind cererea mondiala de petrol din 2009 si din 2010, pe fondul accelerarii activitatii industriale din China, tara cu cea mai rapida crestere a consumului de petrol din lume.

Lumea va avea nevoie, in medie, anul viitor, de 82,25 milioane barili petrol pe zi, cu 70.000 barili/zi mai mult decat se estima anterior, a anuntat AIE miercuri in cadrul unui raport lunar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#petrol, #investitori, #energie, #consum, #energie , #Stiri Bursa

Adaugă comentariu