7 sfaturi de cumparaturi in siguranta de la Visa

Autor: Comunicat de presa

Joi, 16 Aprilie 2020, ora 16:37

2976 citiri

Foto: Pixabay

Astazi, e mai usor ca niciodata sa ne bucuram in confortul propriei case de ceea ce ne ofera lumea exterioara. Putem viziona filmele preferate, ne putem face aprovizionarea saptamanala instalati confortabil pe canapea si putem comanda cina la restaurantul favorit, care ne-o livreaza direct la usa.

Pe masura ce platim tot mai multe bunuri si servicii online, vrem sa ne asiguram ca facem acest lucru in siguranta. Visa si bancile partenere colaboreaza strans pentru a asigura securitatea platilor, folosind mai multe niveluri de securitate pentru a preveni frauda, pentru a proteja datele detinatorului de card si pentru a-l ajuta sa isi recupereze banii daca cineva ii foloseste cardul fara permisiunea sa.

"Cardul ramane cea mai sigura si rapida optiune prin care consumatorii pot achita direct de acasa orice produs sau serviciu pentru nevoile zilnice, fie ca vorbim despre achizitia de alimente sau haine, plata facturilor sau transferul de bani catre o alta persoana. Ca o dovada ca romanii inteleg tot mai clar utilitatea platilor cu cardul, valoarea medie a unei tranzactii online cu cardurile Visa din Romania a crescut cu 10% in martie fata de aceeasi perioada din 2019.

Cele mai mari cresteri ale tranzactiilor online au putut fi observate in cazul restaurantelor (+524%), magazinelor alimentare (+147%), farmaciilor (+64%) si al platilor de utilitati (+51%). Un avantaj evident al platilor electronice este accesul rapid si in deplina siguranta la contul bancar, oricand si fara costuri suplimentare, in timp ce plata in numerar presupune timp si uneori comisioane de retragere a banilor din cont", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa in Romania.

Iata mai jos cateva sfaturi pentru a putea face cumparaturi online in siguranta:

In final, nu uitati ca, atunci cand aveti suspiciuni de frauda, trebuie doar sa sunati la emitentul cardului dvs. si sa explicati situatia - acesta este singurul in masura sa va ajute la rezolvarea situatiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#cumparaturi siguranta Visa , #Carduri Visa

Adaugă comentariu