Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Artima Timisoara de catre Carrefour Romania

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 12:43

1381 citiri

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Carrefour Romania Bucuresti prin preluarea supermarketurilor Artima Timisoara si societatilor controlate de acestea, potrivit unui comunicat de presa emis marti de autoritatea de concurenta.

Potrivit comunicatului de presa,Consiliul Concurentei a constatat ca "desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate".

Conform datelor CC, concentrarea economica analizata are loc pe piata comertului cu amanuntul de produse alimentare si nealimentare de consum curent prin magazine tip hyper/supermarket, discounter si alte magazine similare.

"Din punct de vedere geografic, pietele afectate, in sectorul comercializarii cu amanuntul, sunt piete locale, in cadrul carora se exploateaza puncte de vanzare si care pot fi usor accesibile consumatorilor", se precizeaza in comunicat.

Potrivit informatiilor funizate de Consiliul Concurentei, societatile controlate de Artima, au ca obiect principal de activitate managementul holdingurilor si testari si analize tehnice.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând

Sursa: Business24

Adaugă comentariu