Casa lui Versace, de vanzare pentru 125 milioane de dolari

Autor: Gabriela Vatu

Marti, 19 Iunie 2012, ora 18:01

6043 citiri

Fosta casa a creatorului de moda Gianni Versace a fost scoasa la vanzare pentru 125 de milioane de dolari.

Casa din Miami Beach care a apartinut cunoscutului designer Gianni Versace a devenit astfel una dintre cele mai scumpe case scoase la vanzare in SUA, scrie CNN.

Versace a cumparat proprietatea de 1.765 metri patrati aflata pe Ocean Drive, cunoscuta ca si Casa Casuarina, pentru 10 milioane de dolari in 1992 si a investit foarte multi bani in renovari. Aceasta este si casa in fata caruia Versace a fost impuscat mortal in 1997.

Pana in 2000, casa a stat goala. Ulterior, antreprenorul Peter Loftin a cumparat-o de la familia Versace cu 19,7 milioane de dolari.

"Aceasta este o casa reprezentativa pentru cei bogati si faimosi care locuiesc in mijlocul South Beach. Este o proprietate unica, creata de un geniu; este o opera de arta, o bucata de istorie", a spus Loftin.

Casa Casuarina are 10 dormitoare si 11 bai, iar multe camere sunt decorate cu fresce pictate manual, vitralii si marmura italiana.

"Versace a adus mestesugari din intreaga lume pentru a lucra la casa. A ales cei mai buni muncitori", a spus Jill Hertzberg, un broker al Coldwell Banker Previews International, care se ocupa de vanzare.

Versace a cheltuit peste 33 de milioane de dolari pentru a renova casa, construind o curte cu fantani, bolte si o piscina mare, decorata cu aur de 24 de karate.

Designerul si-a exprimat partea creativa prin decorarea fiecarei camere conform unei noi teme. Acestea sunt decorate in stil marocan sau precum o vila de pa malul marii. "Fiecare camera e o opera de arta", a spus un alt broker.

Casa a fost construita in 1930 de un cunoscut arhitect si filantrop, Alden Freeman. Se spune ca el a fost inspirat de Alcazar de Colon, palatul colonial din Republica Dominicana unde a locuit odata familia lui Christopher Columb.

Loftin a decis sa vanda casa pentru ca piata imobiliara de lux din Miami in acest moment este infloritoare. De cand a fost scoasa la vanzare, pe 8 iunie, casa a primit opt oferte de cumparare serioase.

"Am primit oferte din Brazilia, Rusia, Franta, China si SUA. Oameni din intreaga lume si-au dat seama ca Miami este un loc grozav in care sa traiesti si din care sa isi conduca afacerile", spune Hertzberg.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#vanzare casa Versace, #vanzare proprietate Gianni Versace , #Case vile

Adaugă comentariu