Tot ce trebuie sa stii despre inchiderea balcoanelor

Autor: Advertorial

Luni, 24 Iunie 2019, ora 15:40

11765 citiri

Pentru cei care locuiesc la bloc, balconul este de mult ori un spatiu de relaxare, in care pot savura o cafea, citi o carte sau admira privelistea. Astfel, acest spatiu devine o extra-camera a locuintei, proprietarii fiind nevoiti sa-l ingrijeasca si sa-l protejeze ca pe orice alta parte a apartamentului.

Odata cu venirea iernii, statul pe balcon nu mai reprezinta o placere, temperaturile scazute, vantul puternic si precipitatiile impiedicand proprietarii sa se bucure in continuare de acest spatiu.

Astfel, apare necesitatea inchiderii balconului pe perioada rece, dar nu doar atunci. Chiar si vara balconul trebuie protejat de fenomenele meteo extreme, o furtuna violenta putand usor sa provoace multe dureri de cap celor care au balcoanele deschise.

Probabil ca multi proprietari de apartamente cu balcon si-au pus cel putin odata intrebarea: "merita sa-mi inchid balconul?" Ei bine, acest "merita" depinde de la persoana la persoana si de nevoile fiecaruia, dar este important de stiut care sunt principalele avantaje dar si dezavantaje pentru inchiderea unui balcon:

Avantaje:

Exista totusi si cateva dezavantaje pentru inchiderea balconului de catre proprietarii ar trebui sa fie constienti inainte sa faca aceasta alegere. Printre aceste, cele mai importante ar fi:

Fiindca am discutat despre flexiblitate si nevoia de a avea posibilitatea de a inchide si deschide balconul periodic, este important sa vedem care sunt cele mai bune optiuni.

Multe persoane aleg sa-si inchida balcoanele cu sisteme PVC, sau geamuri termopan, asa cum sunt cunoscute de toata lumea. Aceste sisteme au ajuns sa fie destul de accesibile ca pret in ultimii ani, astfel incat au devenit foarte populare si folosite.

Totusi, inchiderea balconului cu un sistem PVC presupune de cele mai multe ori o structura rigida, care necesita autorizatii din partea primariei sau a asociatiei de proprietari. Practic vorbim de un perete din sticla, cu una sau doua ferestre de mici dimensiuni.

Cu un astfel de sistem, tot ce poti face pentru a deschide balconul este sa deschizi acele ferestre, ceea ce cu siguranta nu se aseamana cu un balcon complet deschis.

O alta varianta pentru inchiderea balconului, mai nou aparuta pe piata si cu siguranta mai flexibila si mai eleganta este reprezentata de sistemele glisante din sticla.

Practic, aceste sisteme reprezinta un perete retractabil din sticla, care poate fi inchis si deschis de fiecare data cand proprietarul doreste sa faca asta. Asadar, ferestrele sunt fixate pe un sistem de sine, care permite sa descoperiti balconul complet pe perioada verii si sa va bucurati pe deplin de vremea calda de afara.

Un mare avantaj al acestei variante de inchidere a balcoanelor cu sistem glisant din sticla il reprezinta faptul ca nu sunt necesare aprobari de la autoritati, avand in vedere ca nu au parti fixe care sa modifice fatada cladirilor.

Pe langa toate avantajele tehnice ale sistemelor glisante, un alt avantaj este dat de aspectul acestora. Un sistem glisant va transforma complet aspectul balconului dvs, oferindu-i un plus de eleganta si stil.

Daca va ganditi sa faceti o astfel de investitie, este important sa stiti ca majoritatea persoanele fac acest lucru pe perioada verii, deoarece in aceasta perioada este mai usor de efectuat o renovare in exteriorul locuintei, vremea permitand acest lucru.

Totodata, cei care fac vara aceasta investitie vor intampina sezonul rece cu un balcon inchis, izolat termic si fonic, de care se pot bucura pentru o perioada indelungata, indiferent de vremea de afara.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#inchidere balcon, #sistem glisant sticla balcon , #Case vile

Adaugă comentariu