Profitul net al Coca Cola a crescut cu 14%, in al treilea trimestru, peste asteptari

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 16:40

2844 citiri

Coca-Cola, cea mai mare companie producatoare de bauturi racoritoare din lume, a afisat miercuri un profit peste asteptari in al treilea trimestru, pe fondul cresterii cererii pe pietele internationale, ce a compensat reducerea vanzarilor din Statele Unite. Profitul net al Coca Cola a crescut cu 14%, la 1,89 miliarde dolari (81 centi/actiune) in al treilea trimestru incheiat la 26 septembrie, comparativ cu profitul net de 1,65 miliarde dolari (71 centi/actiune), raportat in aceeasi perioada a anului trecut.


Veniturile companiei au crescut cu 9%, la 8,39 miliarde dolari, sustinute de deprecierea dolarului, care a sporit valoarea vanzarilor externe.


  Producatorul PepsiCo Inc, rivala companiei Coca Cola, a raportat marti o scadere a profitului trimestrial, iar reprezentantii companiei au revizuit in scadere estimarile pentru rezultatele financiare anuale.


Vanzarile companiei au crescut cu peste 10% in tari precum China, Turcia, India si Nigeria, in timp ce volumul global al vanzarilor a sporit cu 5%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

Adaugă comentariu