Agricover tinteste cresterea cu o treime a afacerilor in Transilvania

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 14:23

1610 citiri

Agricover, prima platforma de solutii integrate pentru agricultura din Romania, a hotarat sa isi intensifice prezenta in Transilvania. Astfel, compania isi va concentra stategia regionala pe trei directii principale: solutii tehnologice pentru culturi speciale (sfecla, cartofi, pomicultura), produse financiare inovatoare si solutii pentru valorificarea eficienta a productiei din ferme (cereale, porci, lapte).

"Agricover este un catalizator pentru dezvoltarea activitatii fermierilor. Platforma Agricover permite interconectarea diferitelor segmente din industrie si eficientizarea pe intregul lant valoric. Fermierii au astfel acces la finantare, la solutii tehnologice pentru cresterea productiei, la canale de desfacere si se pot concentra pe propria afacere in timp ce noi ne ocupam sa livram la timp tot ce au nevoie", spune Robert Rekkers, directorul general Agricover Credit.

La nivel national, Agricover Credit, divizia de finantare a grupului, a acordat 642 de milioane de lei credite in 2013, pentru 1.300 de fermieri. Pentru regiunea Transilvania, sunt in plan credite in valoare de 150 de milioane de lei pana in 2017. "Suntem in mod constant in contact direct cu fermierii pentru a gasi solutii inovatoare de finantare, care sa raspunda prompt nevoilor fermierilor", subliniaza Robert Rekkers.

Solutiile tehnologice necesare culturilor speciale din Transilvania (cartof, sfecla, pomicultura) puse la dispozitia fermierilor au ca scop maximizarea potentialului existent. Spre exemplu, Regiunea Nord-Vest acopera 23,3% din productia medie la hectar la sfecla de zahar din Romania. Avand in vedere faptul ca productia actuala la hectar ajunge la 50-60% fata de productiile medii din Franta si Olanda si se afla sub media celorlalte state europene, existenta unei platforme care asigura eficientizarea resurselor, metodologii noi de lucru, poate contribui la cresterea performantei tuturor celor implicati, de la fermieri la procesatori.

Conform ultimelor date disponibile pe plaforma INSEE, suprafata cultivata cu cereale pentru boabe in 2012, in Translivania, a fost de 1.363.091 ha din care 384.685 ha cu grau si secara, 82.839 ha cu orz si orzoaica, 769.742 ha cu porumb boabe, 145.525 ha cu plante uleioase. Agricover pune la dispozitia fermierilor cea mai sigura si transparenta platforma de desfacere si valorificare a recoltelor de grau si porumb oferind canale de desfacere catre procesatori de renume, consultanta in luarea celor mai bune decizii privind vanzarea recoltelor, solutii de risc management eficiente si siguranta platii recoltelor achizitionate.

Totodata, pentru fermele de porci din Transilvania, Agricover poate asigura suport si asistenta in relatia cu firmele procesatoare. In acest moment, 7% din porcii produsi in fermele romanesti sunt valorificati prin Agricover. Din cele 90 de ferme partenere la nivel national, 18 sunt din regiunea Transilvania.

Pentru fermele de vaci de lapte, obiectivul Agricover este sa extinda volumele colectate. In urmatorii doi ani, planul companiei este sa ajunga la 40-50 de fermieri parteneri si 100 de tone de lapte colectat pe zi, in Transilvania. In acest moment, la nivel national, fermierii integrati in sistemul Agricover beneficiaza de piata de desfacere catre marii procesatori, cumuland peste 120 de tone de lapte pe zi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Business24

#operatiuni Agricover Transilvania, #platforma solutii integrate agricultura, #agricultura romania, #fermieri romani , #Stiri Companii

Adaugă comentariu