Dedeman si alte 40 de companii, amendate cu peste 6 milioane de euro

Sambata, 17 Septembrie 2016, ora 14:44

1085 citiri

Foto: site Dedeman

Dedeman, liderul pietei de bricolaj din Romania, si alte 40 de companii au fost amendate de Consiliul Concurentei cu sume in valoare totala de peste 6 milioane de euro pentru intelegeri privind fixarea preturilor la usi si centrale termice, lucru interzis de lege.

In urma investigatiilor facute, Consiliul Concurentei a constatat ca intre companiile Porta KMI Romania (usi) si Ariston Thermo Romania SRL (centrale termice), pe de o parte, si distribuitorii lor de cealalta parte, s-au incheiat contracte prin care se stabileau preturile de revanzare sau cotele de adaos comercial.

"In acest fel, s-a restrans capacitatea distribuitorilor de a-si stabili singuri pretul de revanzare si s-a eliminat concurenta prin pret dintre acestia", se arata intr-un comunicat remis presei de Consiliul Concurentei.

Cele mai mari amenzi au fost primite de Dedeman (peste 18,6 milioane lei in urma celor doua investigatii), Arabesque SRL (peste 3,5 ...citeste mai departe despre "Dedeman si alte 40 de companii, amendate cu peste 6 milioane de euro" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO

Sursa: Business24

#Dedeman amenzi Consiliul Concurentei , #Stiri Companii

Adaugă comentariu