Firmele care isi pastreaza angajatii ar putea plati contributii mai mici

Marti, 09 Iunie 2009, ora 14:26

1882 citiri

Ministerul Muncii va prezenta in 2-3 luni o propunere privind deducerea contributiilor catre bugetul asigurarilor sociale pentru companiile care mentin sau isi angajeaza in plus personal pe timp de un an, a declarat, marti, ministrul Marian Sarbu, precizeaza NewsIn.

"Sper ca in maxim 2-3 luni sa venim cu o formula pentru ca, incepand de anul viitor, sa putem discuta de deduceri, de o diminuare substantiala a contributiilor pentru cei care mentin sau adauga locuri de munca.

Cred ca e posibila o reducere a contributiilor sociale pentru cei care pastreaza locurile de munca. Voi avea o discutie mai aplicata cu ministrul finantelor pe aceasta tema, astfel incat cei care isi pastreaza numarul de angajati la sfarsitul anului sa poata beneficia de unele deduceri fiscale", a spus Sarbu.

Ministrul nu a dat detalii legate de marimea reducerii contributiilor la bugetul asigurarilor sociale platite de angajatori.

Marian Sarbu a raspuns astfel solicitarii reprezentantilor patronatelor prezenti la Guvernul Privat, eveniment oragnizat de Business Standard si The Money Channel, care au cerut o diminuare semnificativa a contributiilor platite la stat pentru a trece cat mai usor peste perioada de criza economica.

Ministrul muncii le-a spus reprezentantilor mediului privat ca o diminuare semnificativa a contributiilor platite la stat cu 25% ar fi posibila doar in cazul in care Romania s-ar putea imprumuta din mediul extern cu 10-15 miliarde euro pentru a acoperi deficitul bugetului de pensii.

"Daca Romania ar avea posibilitaea sa ia un imprumut de 10-15 miliarde euro pe termen de 10-15 ani ca sa acopere deficitul pe fondul de pensii, am putea micsora chiar si cu un sfert contributiile sociale", a explicat Sarbu.

El a subliniat ca, daca s-ar reduce in acest moment contributiile, s-ar produce un dezechilibru in ce priveste incasarile la buget si nu ar mai fi bani pentru plata pensiilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

#asigurari, #contributii, #de, #deduceri, #firma, #fiscale, #locuri, #munca, #sociale , #Angajati

Adaugă comentariu