Firmele cu capital romanesc, lideri de piata

Marti, 26 Iunie 2007, ora 11:22

1443 citiri

Firmele care detin capital romanesc sunt lideri de piata pe 29 de piete autohtone si predomina pe 39 de piete, conform Anuarului de bussines al Romaniei 2007, lansat marti.

Studiul a fost realizat pe 78 de domenii de activitate din Romania.

Intr-un top al primilor zece nume pe un segment de piata specializat, domeniile in care firmele romanesti ocupa pozitii de top sunt hardware, agentii de turism, transport terestru calatori.

E-tail, crestere de 300%

In ceea ce priveste evolutia pietelor romanesti, in anul 2006, potrivit Anuarului de bussines, domeniul E-tail - comertul produselor electronice pe Internet a avut o crestere de 300 la suta. Aceeasi crestere au avut-o agentiile imobiliare si cele de turism. Afacerile din domeniul resurselor umane s-au dublat, precum si cele de pe piata publicatiilor si a distribuitorilor de materiale de constructii.

Domeniile in care firmele romanesti detin cea mai mare pondere sunt energia electrica si termica (15 companii), materiale rulante (11), constructii, distributie hardware, transport terestru calatori, operatori portuari, fonduri mutuale si SIF-uri, productia si comercializarea mobilei.

Bloombiz

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

Adaugă comentariu