Locuri de munca pentru perioada sarbatorilor: Amazon angajeaza 50 mii de oameni

Autor: Radu Racareanu

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 12:33

2676 citiri

Gigantul de retail on-line Amazon va angaja peste 50.000 de persoane pentru a lucra in centrele sale de distributie pe perioada sarbatorilor de iarna.

Nu doar Amazon se pregateste astfel pentru intampinarea sarbatorilor. Angajarea de personal sezonier este o practica obisnuita pentru retaileri, noii angajati lucrand in special in sectorul de vanzari sau distributie.

"Asociatii temporari joaca un rol critic in intampinarea cererii crescute din perioada sarbatorilor de iarna si ne asteptam ca mii de angajati temporari sa lucreze cu norma intreaga (n.r. in aceasta perioada)", a declarat Dave Clark, vicepresedinte la Global Customer Fulfillment.

Si alti giganti din sectorul de retail american fac angajari temporare masive. Wal-Mart va depasi si el pragul de 50.000 de angajati temporari, iar Target Corp are in vedere un total intre 80.000 si 90.000 de persoane.

Numarul angajatilor temporari va fi putin mai mare in acest an fata de 2011, pentru Amazon si Wal-Mart.

Totalul vizat de Target Corp este inferior fata de cei 92.000 de angajati sezonieri de anul trecut, dar reprezentantii companiei au declarat ca pentru aproximativ 30% din angajatii temporari din 2011 s-au incheiat ulterior contracte de munca pentru intregul an.

Strategia Amazon: Kindle este vandut la pretul de cost, profitul vine din online

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: Business24

#vanzari amazon, #vanzari sarbatori iarna, #angajari Amazon, #angajari retail, #giganti retail SUA , #Retail

Adaugă comentariu