Nuclearelectrica: Investitii de 16,8 mil. lei in tratarea deseurilor radioactive

Vineri, 02 Martie 2012, ora 16:02

1855 citiri

Nuclearelectrica plateste 16,8 milioane lei, fara TVA, Companiei Nationale a Uraniului pentru servicii de tratare a deseurilor radioactive, contractul fiind incheiat pe o perioada de 48 de luni, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe e-licitatie.ro.

Compania Nationala a Uraniului va oferi servicii de eliminare a deseurilor menajere si a apelor menajere, servicii de prelucrare a materialelor nucleare neconforme cu uraniu natural, servicii de recuperare dioxid de uraniu natural, respectiv de recuperare uraniu natural din materiale nucleare neconforme.

Contractul a fost atribuit in 17 febuarie 2012, prin negociere fara anunt de participare. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 19,68 milioane lei, fara TVA.

Nuclearelectrica justifica alegerea acestei proceduri prin faptul ca lucrarile, produsele si serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara. In prezent, Romania are doua unitati nucleare la centrala de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de cate 720 MW, centrala aflata in administrarea Nuclearelectrica.

Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, centrala din Cernavoda ar urma sa aiba alte doua reactoare nucleare, cu o putere instalata asemanatoare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: NewsIn

#Nuclearelectrica investitii, #Nuclearelectrica servicii tratare deseuri, #companie stat Nuclearelectrica investitii , #Investitii

Adaugă comentariu