OTE si-ar putea vinde subsidiara din Bulgaria, din cauza datoriilor

Luni, 25 Iunie 2012, ora 20:12

1515 citiri

Grupului elen de telecomunicatii Hellenic Telecommunications Organisation SA (OTE), proprietarul Romtelecom, este interesat de vanzarea subsidiarei sale de telefonie mobila din Bulgaria, Globul, pentru a-si asigura serviciul datoriei, informeaza un articol publicat in cotidianul elen Capital.

Globul este al doilea mare operator de telefonie mobila din Grecia cu 4,3 milioane utilizatori.

Posibila vanzarea a Globul "face parte din strategia de refinantare a unor datorii in valoare de 3,4 miliarde de euro care ajung la maturitate in urmatorii doi ani", a declarat biroul de presa al OTE pentru publicatia elena.

Capital sustine ca boardul OTE a luat deja decizia de a vinde Globul in urma cu cateva zile si a angajat banca americana Citigroup pentru a o ajuta la intermedierea tranzactiei. Printre companiile interesate de Globul se numara Turkcell, Vodafone si Orange.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, este controlata in proportie de 40% de grupul german Deutsche Telekom. La randul sau, OTE detine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobila, Cosmote, este prezenta pe piata romaneasca prin Cosmote Romania, societate detinuta de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din actiuni) si Cosmote Grecia (70% din titluri).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Agerpres

#OTE vanzare Globul, #vanzare Globul Bulgaria, #OTE datorii , #Datorii

Adaugă comentariu