Pasagerii Boeingului prabusit in Rusia puteau fi romani

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 09:50

2040 citiri

Avionul care s-a prabusit duminica pe aeroportul Kazan din Rusia fusese exploatat timp de 23 de ani de sapte companii aeriene, inclusiv de compania romaneasca Blue Air si a fost implicat intr-un accident grav in Brazilia in 2001, relateaza France Presse, citand mai multe surse.

Aparatul Boeing 737-500 al companiei rusesti Tatarstan, care a efectuat primul sau zbor in 1990, a fost exploatat initial de compania franceza Euralair Horizons, care a depus bilantul in 2005, iar dupa aceea de Air France vreme de trei ani, conform site-ului AirFleets.fr.

Ulterior a ajuns in flota Uganda Airlines, care l-a exploatat vreme de aproape cinci ani, dupa care a deservit trei ani compania braziliana Rio Sul. A fost dupa aceea detinut de compania romaneasca Blue Air si de Bulgaria Air, inainte de a ajunge in cele din urma la compania ruseasca Tatarstan.

In decembrie 2001, pe vremea cand era exploatata de Rio Sul, aeronava a suferit un accident serios la aterizarea pe aeroportul brazilian Belo Horizonte, insa incidentul nu s-a soldat cu victime, potrivit agentiei rusesti Itar-Tass, care a citat presa braziliana.

In timpul unei ploi abundente, avionul care avea la bord 108 persoane a atins suprafata pistei, s-a ridicat din nou si a revenit brutal pe pista, distrugandu-si o parte din trenul de aterizare. Aparatul a 'patinat' pe motorul situat sub aripa stanga de-a lungul a 1,7 kilometri inainte de a se opri de tot. El a suferit ulterior reparatii importante inainte de a fi repus in serviciu.

Avionul, care decolase de la Moscova, s-a prabusit duminica seara pe aeroportul din Kazan si a luat foc. Cei 44 de pasageri si sase membri ai echipajului au murit cu totii in accident.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Agerpres

#avion prabusit Rusia, #Boeing prabusit Blue Air, #avioane Blue Air, #avioane prabusite , #Companii aeriene

Adaugă comentariu