Pierderi estimate pentru Olympus: 412 mil de dolari in 2011

Autor: Roxana Garaiman

Luni, 13 Februarie 2012, ora 15:11

1224 citiri

Compania japoneza Olympus estimeaza pierderi de 32 miliarde de yeni (412 milioane dolari) in 2011, cauzate de inundatiile din Thailanda si de un curs de schimb nefavorabil.

In timp ce estimarile de profit pentru aparatura medicala au scazut de la 8,5 miliarde la 6,5 miliarde de yeni, sectorul de camere foto s-a imbunatatit, desi ramane inca neprofitabila: se prognozeaza pierderi de 9 miliarde de yeni, fata de 15 miliarde de yeni in 2010, potrivit The Verge.

In luna decembrie, procurorii japonezi au desfasurat un raid la sediul companiei Olympus, care produce camere si echipamente medicale, in cadrul unei anchete privind datele financiare comunicate de societate.

Olympus este anchetat pentru practicile contabile si pentru ca ar fi ascuns pierderi. Scandalul a izbucnit dupa ce fostul director Michael Woodford a declarat ca a fost concediat pentru ca a pus sub semnul intrebarii o serie de plati legate de fuziuni.

Olympus a admis ca a ascuns in ultimele decenii pierderi de 1,5 miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private:"Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO

Sursa: Business24

#olympus pierderi , #Profit

Adaugă comentariu