Sunt reactoarele modulare mici eficiente din punct de vedere al costurilor?

Autor: Advertorial

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 18:06

1500 citiri

FOTO: romatom.org.ro/smr/ro/

Reactoarele modulare mici (SMR) sunt reactoare nucleare avansate care produc energie curata, fara dioxid de carbon, intr-un mod sigur si eficient.

Bazandu-se pe tehnologia reactoarelor nucleare cu apa usoara presurizata, reactoarele modulare mici beneficiaza de peste 50 de ani de cercetare si operare, precum si de cele mai avansate descoperiri tehnologice, ingloband tehnologii care evita accidentele nucleare, precum cele de la Fukushima sau Cernobil, sau periocolele precum amenintarile din Ucraina. Astfel SMRurile au cele mai inovatoare elemente de siguranta nucleara si costuri reduse de dezvoltare.

In prezent, sunt peste 70 de tipuri de SMRuri la nivel global, aflate in diferite stadii de dezvoltare si autorizare. Dintre acestea, reactorul modular dezvoltat de NuScale este singurul a primit aprobarea de la Comisia de Reglementare din SUA, la finalul unui proces foarte amplu de testare care a durat peste 10 ani si a costat peste 500 mil dolari.

Tehnologia avansata a permis simplificarea proiectului centralei NuScale si astfel a determinat reducerea costurilor legate de productia tehnologie, construcția centralei, exploatarea, întreținerea si dezafectarea sa.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private:"Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO

Sursa: Business24

#reactoare modulare, #costuri, #energie , #Stiri Companii

Adaugă comentariu