Tarom la Bursa: A fost semnat contractul de intermediere

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 14:46

1528 citiri

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a semnat cu asocierea S.S.I.F. Carpatica Invest si S.S.I.F. Swiss Capital contractul pentru intermedierea ofertei publice secundare de vanzare a 20% din pachetul de actiuni al companiei aeriene TAROM, a anuntat vineri MTI.

"Oferta castigatoare, respectiv comisionul de intermediere, este de 1,99% din valoarea totala a tranzactiei cu actiuni Tarom. Pachetul de actiuni emise de TAROM reprezinta 20% din capitalul social al acestei societati comerciale si va fi lansat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Intermediarul a fost selectat in conditiile in care, pe parcursul derularii procesului de selectie, acesta a redus nivelul ofertei financiare (comisionul de intermediere) cu mai mult de 50%. In perioada imediat urmatoare vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii, derularii si inchiderii cu succes a ofertei publice", se arata intr-un comunicat al MTI.

Consulantul va elabora prospectul preliminar de oferta publica in termen de 50 de zile de la primirea informatiilor, raportul de Book - building va fi elaborat in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a contractului, iar oferta publica va fi finalizata in trermen de 120 de zile de la intrarea in vigoare a contractului.

TAROM a avut in primele sase luni venituri totale de 571,2 milioane lei, in timp ce cheltuielile au fost de 728,9 milioane lei, mai mici cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul pasagerilor transportati in primul semestru de operatorul aerian s-a redus cu 2,5% la circa 970.000, fata de ianuarie-iunie 2010, in conditiile unui grad de incarcare mai redus al avioanelor, compania estimand pentru 2011 un total de 2,4 milioane de pasageri.

In 2010, pierderile TAROM s-au ridicat la circa 332 milioane lei, dupa ce in 2009 a inregistrat un rezultat negativ de circa 234 milioane lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând

Sursa: NewsIn

#Tarom actiuni, #companii de stat, #vanzare actiuni Tarom , #Companii Romania

Adaugă comentariu