Vanzarile Danone au scazut usor in primele 9 luni

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 11:10

1372 citiri

Veniturile Danone din vanzari au scazut usor in primele noua luni, la 11,3 miliarde euro, de la 11,53 miliarde euro in perioada similara a anului trecut, desi volumul de produse comercializate a urcat in aceeasi perioada cu 3,9%, a anuntat vineri grupul francez. 

In trimestrul al treilea, incasarile din vanzari ale producatorului de lactate au coborat cu 1,5%, de la 3,84 miliarde euro la 3,78 miliarde euro, in timp ce volumul a avansat cu 7,1%, relateaza Mediafax.

In conditii comparabile, la valori constante ale cursurilor de schimb valutar, valoarea vanzarilor Danone a urcat cu 2,4% in primele noua luni, respectiv cu 4,1% in trimestrul al treilea, arata grupul intr-un comunicat.

Afacerile Danone au fost trase in jos de scaderi ale vanzarilor pe segmentele de lactate proaspete si apa imbuteliata , in timp ce diviziile de produse pentru bebelusi si nutritie medicala au avut cresteri.

Totodata, vanzarile grupului au scazut pe pietele europene, insa au urcat in alte regiuni ale lumii.

Danone a confirmat tintele de vanzari si profit pentru acest an , anticipand o crestere de 4%, in conditii comparabile, a incasarilor pentru a doua jumatate a lui 2009 fata de perioada similara a anului trecut, respectiv consolidarea marjei de profit operational cu 0,6-0,7 puncte procentuale la finalul anului.

Grupul francez este prezent si pe piata romaneasca, prin Danone Romania , care detine o fabrica de produse lactate la Bucuresti. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând

Sursa: Business24

#vanzari, # danone, # euro, # produse , #Profit

Adaugă comentariu