Clientii Credit Europe Bank Romania, tinta unui atac de tip phishing

Joi, 17 Martie 2011, ora 13:17

1959 citiri

Credit Europe Bank (Romania) SA anunta ca in cursul serii de miercuri a fost tinta unui atac informatic de tip phishing, in care erau solicitate clientilor bancii date confidentiale aferente cardurilor detinute de acestia, transmite NewsIn.

"Ca urmare a acestei actiuni, Credit Europe Bank reaminteste clientilor sai ca nu solicita niciodata date confidentiale privind numarul de card, codul PIN sau data de expirare a cardului. Precizam faptul ca persoanele carora le-au fost adresate aceste emailuri nu sunt numai clienti ai Credit Europe Bank.

In acest moment, Credit Europe Bank a luat toate masurile pentru protejarea datelor clientilor sai", se arata intr-un comunicat transmis joi de banca.

Atacul de tip phishing presupune inselarea increderii persoanelor vizate, prin insusirea unei false identitati pe internet. Mesajele e-mail, transmise aparent din partea bancii si destinate utilizatorilor de posta electronica, sunt realizate astfel incat sa poata fi considerate informari oficiale si legitime ale bancii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Credit Europe Bank, #atac phishing, #card , #stiri Credit Europe Bank

Adaugă comentariu