Creditele se ieftinesc la sfarsitul verii

Marti, 12 Mai 2009, ora 09:34

1691 citiri

Dupa sase luni in care imprumuturile au scazut drastic, bancheri, asteapta sa-i revina "apetitul" consumatorului autohton. 

Bancherii prevad ca, din aceasta luna pana la finele anului, creditarea va creste in medie cu zece puncte procentuale, acest lucru petrecandu-se dupa ce piata a inceput sa dea semne de stabilitate.

"Creditarea va creste din diverse motive . Primul, tine de lichiditatea bancilor care a inceput sa creasca, al doilea consta in faptul ca piata a ajuns la o oarecare stabilitate, care se poate traduce in faptul ca riscurile la care sunt expuse bancile pot fi judecate mai bine", ne-a declarat directorul general al OTP Bank, Laszlo Diosi.

Potrivit acestuia, o mare parte din institutiile financiare care activeaza pe piata noastra nu au oprit creditarea. In schimb, cele care nu au facut acest lucru vor incepe din aceasta luna sa-si reia activitatea.

El mai spune ca, odata cu ieftinirea leului , creditarea va deveni mai accesibila si mai avantajoasa pentru clienti. Laszlo Diosi crede ca o masura foarte buna pentru creditare ar fi scaderea rezervelor minime obligatorii, la pasivele in lei, cu opt puncte procentuale. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#creditare, #credite, #ieftinire, #leu, #reluare , #Credite banci

Adaugă comentariu