Basescu: Romania va sprijini proiectele Ford ?i Renault

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 16:23

2379 citiri

Pre?edintele Traian B?sescu a afirmat c? a abordat subiectul investi?iilor celor dou? companii in Romania la ultima reuniune a Consiliului European ?i i-a avertizat pe participan?i c? statul roman va sprijini ambele proiecte.

Seful statului a facut aceasta afirmatie la intalnirea pe care a avut-o astazi dupa-amiaza cu John Fleming, vicepresedinte al corporatiei Ford si presedinte al diviziei Ford Europa. "Am inteles ca proiectul Ford de la Craiova va continua si dumneavoastra sustineti acest proiect", s-a adresat Basescu lui Fleming, care a confirmat acest lucru.


Presedintele l-a informat pe reprezentantul companiei americane ca statul roman va sustine investitiile din domeniul constructiilor de automobile. "Am ridicat subiectul Ford si Renault la ultima reuniune a Consiliului European si i-am avertizat ca Romania va sustine ambele proiecte", a spus seful statului.


Presedintele Basescu a efectuat, la mijlocul lunii noiembrie 2008, mai multe vizite la uzinele auto pentru a se interesa de evolutia investitiilor. Presedintele a spus, pe 17 noiembrie, la Uzinele Ford, ca in Romania se resimt doar efectele crizei de la nivel mondial, iar statul ar trebui sa ajute firmele sa isi pastreze angajatii.

In aceeasi zi, presedintele a vizitat si uzinele Dacia Pitesti, unde a lansat propunerea, materializata intre timp, de suspendare a taxei auto pentru masinile noi. "Am discutat cu domnii directori un set de masuri pe care noul guvern ar trebui sa il ia pentru a stimula productia la Dacia. Si as mentiona suspendarea temporara a aplicarii taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi, continuarea asa-numitului program "Rabla", supravegherea inmatricularii ilegale a autoturismelor "second-hand" si, bineinteles, creditarea furnizorilor pentru uzinele Dacia. Este un set de masuri, sunt convins ca sunt posibil a fi aplicate", a declarat seful statului dupa intalnirea cu conducerea uzinelor Dacia Pitesti, precizand ca "solutiile trebuie sa corespunda standardului nostru de stat membru al Uniunii Europene".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

Adaugă comentariu