Mercedes a ales Ungaria in defavoarea Romaniei

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 14:17

1395 citiri

RADOR (20 iunie) - Grupul auto german Daimler a ales orasul Kecskemet, situat in centru Ungariei, pentru a construi o noua fabrica, in detrimentul Romaniei si Poloniei, potrivit Autonews.

In aceasta fabrica, care cel mai probabil va produce noile generatii Mercedes-Benz A Klasse si B Klasse, constructorul va investi aproape 800 milioane de euro.

Premierul ungar Ferenc Gyurcsany, citat de Rador, a confirmat, miercuri, ca Daimler va beneficia de pachetul obisnuit de sprijin care se acorda investitorilor, dar detaliile vor fi facute publice abia dupa semnarea contractului si dupa ce UE isi da acordul.

Premierul ungar a precizat ca toate tarile aflate in cursa pentru a gazdui investitia au oferit nivelul maxim de subventie autorizat de UE, dar la alegerea Ungariei a contribuit si infrastructura rutiera moderna din zona localitatii Kecskemet, unde va fi construita uzina, si rapiditatea si exactitatea cu care autoritatile ungare au oferit informatii celor de la Daimler.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul

Sursa: Business24

Adaugă comentariu