Boc: Am achitat 30% din datoriile pe care statul le avea la agentii economici

Luni, 09 Februarie 2009, ora 17:28

1091 citiri


Premierul Emil Boc a declarat, in debutul dezbaterii "Problematica IMM-urilor si a mediului de afaceri din Romania", ca Guvernul a achitat astazi 30% din datoriile catre agentii economici.

"Astazi am achitat 30% din valoarea datoriilor restante - facturi restante si lucrari receptionate si nefacturate. Este un efort bugetar important, dar ne-am dat seama ca daca nu luam aceasta masura statul devine principalul factor de blocare a economiei romanesti si de afectare a activitatii intreprinderilor mici si mijlocii", a spus Emil Boc.

Premierul le-a spus participantilor ca proiectul de buget transmis Parlamentului este unul realist, fundamentat pe o crestere economica de 2,5% si un deficit bugetar de 2%, comentand ca sunt voci care spun deja ca este "o crestere economica optimista". Premierul a adaugat ca  "bugetul este aspru cu prezentul si corect cu viitorul".

Emil Boc a spus ca prin decizia de a aloca 20% din buget pentru investitii, Guvernul "sustine direct si indirect intreprinderile mici si mijlocii prin contracte si subcontracte".

Achitarea datoriilor catre agentii economici pentru facturi restante si lucrari receptionate si nefacturate - este vorba de o datorie de 2,1 miliarde de euro, din care deja am achitat 30%, astazi am achitat 30% din valoarea  datoriilor restante.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro

Sursa: Business24

#boc, #datorii, #agentii economici, #premier, #imm , #stiri Emil Boc

Adaugă comentariu