Boc cere ministrilor planuri de restructurare, sunt cautate solutii de concediere a unor functionari

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 10:06

1421 citiri

Premierul Boc a cerut ministrilor ca in maxim doua saptamani sa prezinte propuneri concrete de restructurare a institutiilor coordonate, interval in care vor fi analizate si solutii legale de concediere a unor angajati cu statut de functionar public, au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Potrivit acestora, unii dintre ministri au comandat deja efectuarea unui audit care sa indice exact numarul de personal necesar pentru asigurarea unei bune functionari a institutiilor aflate in coordonare.

"Discutia la nivelul Guvernului privind continuarea restructurarii sectorului public a fost pana la acest moment una de principiu, dar premierul a cerut propuneri concrete intr-un interval de maximum doua saptamani. Sunt analizate inclusiv ce modalitati trebuie aplicate pentru personalul excedentar, unde posturile sunt ocupate de catre functionari publici protejati prin lege. S-a dat un termen de doua saptamani pentru ca fiecare ministru sa prezinte propuneri concrete de restructurare", au aratat sursele citate.

Premierul Emil Boc a cerut ministrilor sa pregateasca a doua etapa a procesului de restructurare in sectorul public dupa reorganizarea agentiilor guvernamentale efectuata in vara anului trecut, operatiune care va presupune si disponibilizari si prin care se urmareste reducerea cheltuielilor bugetare, au declarat, saptamana trecuta, agentiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca

Sursa: Business24

#plan restructurare, # concediere, # functionari, # boc , #stiri Emil Boc

Adaugă comentariu