Guvernul plateste fermierii cu bani de la Trezorerie

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 09:12

1208 citiri

Guvernul va apela la imprumuturi de la Trezorerie pentru a putea acorda subventii agricultorilor, decizia urmand sa fie luata in aceasta saptamana, a declarat luni premierul Emil Boc.

"Vom lua incepand de maine (marti n.r.) o decizie pentru a putea finanta subventiile pentru agricultura si am gasit solutia - prin imprumuturi de la Trezorerie -, astfel incat fermierii sa-si primeasca subventiile necesare pentru a putea continua lucrarile pentru lucrarile de toamna, dar si pentru alte lucrari aferente, intr-un cadru in care statul isi poate permite, in concordanta cu resursele bugetare pe care le are in acest moment", a declarat Boc.

Saptamana trecuta, Guvernul a apelat la mecanismul creditului de angajament pentru a rezolva problema finantarii sistemului sanitar.

Astfel, Guvernul a abilitat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa contracteze suplimentar, in 2009, servicii medicale si medicamente in limita a 2,8 miliarde de lei, care pot fi decontate in 2010, astfel incat sa fie asigurata finatarea sistemului sanitar pana la finele anului curent.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#guvern, #trezorerie, #fermieri, #boc, #subventii, #agricultura , #stiri Emil Boc

Adaugă comentariu