Obiectul de activitate al Fondului de Garantare a Creditelor a fost extins pentru "Prima Casa"

Joi, 28 Mai 2009, ora 10:03

1312 citiri

Obiectul de activitate al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM a fost extins de Guvern prin ordonanta de urgenta, astfel incat sa poata garanta inclusiv creditele ipotecare ale bancilor, pentru programul "Prima Casa", a anuntat premierul Emil Boc.

"Am extins obiectul de activitate al Fondului National de Garantare a Creditelor dand posibilitatea acestuia sa garanteze si creditele care vor fi acordate in cadrul programului Prima Casa, destinat acelora care nu au o locuinta in proprietate.

Maine (joi-n.r.), vom avea discutii cu bancile care vor dori sa faca parte din acest program si vom porni de la doua conditii minimale: avans 5% din credit si dobanda mica", a spus Boc.

El a precizat ca reprezentantii Ministerului Finantelor se vor intalni, joi, cu cei ai bancilor, pentru a stabili detaliile programului, relateaza Mediafax.

Guvernul a anuntat, in urma cu o saptamana, un program prin care creditele contractate pentru cumpararea primei locuinte vor fi garantate de stat in limita maxima de 60.000 euro.

Garantia va fi acordata persoanelor care achizitioneaza pentru prima data o locuinta si care nu au beneficiat anterior de un credit ipotecar.

Nepenalizarea rambursarii anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din imprumut si perceperea de dobanzi cat mai scazute sunt criteriile anuntate de premierul Emil Boc pentru selectia bancilor care doresc sa fie incluse in programul guvernamental de garantare a creditelor pentru cumpararea primei locuinte.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM va contracta un imprumut in valoare de 100 milioane euro, cu garantia statului pentru 80% din suma, iar obiectul de activitate al Fondului va fi extins astfel incat sa poata garanta inclusiv creditele ipotecare ale bancilor. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#credite, # imprumut, # dobanzi, # IMM , #stiri Emil Boc

Adaugă comentariu