Sistemul nu mai poate sustine pensiile privilegiate

Luni, 07 Iunie 2010, ora 23:20

1482 citiri

Proiectul legii pensiilor nu vizeaza masuri de austeritate, ci eliminarea unor privilegii si a unor pensii speciale de lux pe care sistemul public nu le mai poate sustine, a declarat, luni, in Parlament, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Nimeni nu este vinovat ca beneficiaza de pensii privilegiate si de lux, problema este ca actualul sistem nu le mai poate sustine", a spus Boc, remarcand totodata ca lideri ai opozitiei "plang" pe umerii pensionarilor ale caror venituri sunt reduse, dar sustin mentinerea inclusiv a pensiilor speciale.

Premierul a amintit totodata ca raportul dintre cea mai mica si cea mai mare pensie este de 1 la 100, intre 350 lei si 37.000 lei, intr-un sistem public in care o persoana incaseaza lunar si 20.000 lei, desi cuantumul contributiei sociale platit de-a lungul activitatii ii confera dreptul la o pensie de 2.400 lei.

El a asigurat din nou ca pensiile militare sub 3.000 lei nu vor fi afectate de procesul de recalculare, in timp ce pensiile care depasesc acest nivel vor fi reduse.

Premierul a cerut Parlamentului sa voteze favorabil proiectul legii pensiilor, insistand asupra faptului ca documentul nu include masuri de austeritate. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#austeritate, #boc, #de, #masuri, #pensii, #privilegiate, #sistem , #stiri Emil Boc

Adaugă comentariu