Statul ajuta Renault sa ia credit numai daca banii sunt cheltuiti in Romania

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 23:16

992 citiri

Romania va cere francezilor de la Renault ca banii luati cu imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI), credit garantat de catre stat, sa fie folositi numai in centrul tehnic de la Titu, judetul Dambovita.

Francezii ar putea de asemenea sa fie obligati sa achite si o prima de risc anuala de 66,6 milioane euro, respectiv 0,55% din valoarea garantiei, catre statul roman, dupa cum sustin surse participante la negocieri, citate de Mediafax.

Centrul tehnic de la Titu este una dintre cele mai mari investitii anuntate pana acum in Romania, de 450 de milioane de euro, intr-o prima faza urmand sa fie investiti circa 166 de milioane de euro.

La finalizare, centrul va avea circa 3.000 de angajati. Renault a solicitat recent statului roman garantarea in proportie de 80% a unui imprumut de 83 de milioane de euro de la BEI, in timp ce premierul Emil Boc a declarat zilele trecute ca Romania va acorda ajutoare de stat industriei auto locale, atat Ford, cat si Renault.

De altfel, saptamana trecuta Ministerul Finantelor a primit din partea Guvernului un mandat de negociere privind garantarea imprumutului Renault pentru investitia de la Titu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

#romania, # renault, # titu , #stiri Emil Boc

Adaugă comentariu