Energia, intre listari, privatizari si amanari

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 15:17

1205 citiri

Sursa foto: Adevarul

Anul 2013 a prins Guvernul cu cel mai ambitios program de privatizari din ultimii ani. Din cauza amanarilor din anii anteriori, Fondul Monetar International a fortat autoritatile sa-si asume termene precise.

Statul tocmai a bifat listarea a 15% din actiunile Transgaz, dupa ce aceasta operatiune fusese programata pentru perioada martie-aprilie 2012. Caderea Guvernului Ungureanu a dus la "reportarea" acestui termen pentru a doua parte a anului trecut.

In final nu a mai fost facuta, din cauza conjuncturii politice cu suspendarea presedintelui Traian Basescu si a circului rezultat dupa tentativa de privatizare a Oltchim. Oferta s-a derulat insa cu succes in aceasta luna, iar statul a obtinut acum 72 de milioane de euro pentru pachetul vandut.

Urmatoarea in linie trebuie sa fie oferta pentru 10% din actiunile Nuclearelectrica. Potrivit negocierilor cu FMI, prospectul trebuie publicat in luna mai, iar oferta ar trebui sa se desfasoare pana la finalul aceleiasi luni.

Evaluari la Romgaz

Romgaz este o alta "perla" a statului care trebuie sa ajunga in ringul bursier in acest an. Producatorul de stat trebuia si el listat la finele anului trecut, insa termenul a fost amanat pentru martie 2013.

Citeste mai multe despre Energia, intre listari, privatizari si amanari pe Adevarul.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#companii energie Romania, #privatizare companii energie, #listare bursa companii energetice , #Stiri energie

Adaugă comentariu