Octavian Lohan: Transelectrica ar trebui sa treaca la Finante

Vineri, 30 Martie 2012, ora 15:02

2337 citiri

Transelectrica ar trebui sa treaca in subordinea Ministerului Finantelor, intrucat compania gestioneaza colectarea si alocarea bonusurilor pentru producatorii de energie in cogenerare de inalta eficienta, a declarat directorul Transelectrica, Octavian Lohan.

Transelectrica trebuie sa treaca din subordinea Ministerului Economiei in cea a altei institutii. Potrivit ultimelor directive europene din domeniu, transportatorul de energie nu poate avea aceiasi actionari ca si producatorii si distribuitorii.

"Guvernul are o lista scurta de trei ministere unde ar putea trece Transelectrica: cel de Finante, al Dezvoltarii si al Transporturilor. Eu mi-as dori sa trecem la Finante, pentru ca suntem angrenati in actiunea de colectare a unor bani si am avea un succes mai mare aici decat in subordinea celorlalte ministere propuse. In rest, din punct de vedere tehnic nu e nicio diferenta", a precizat Lohan.

El a precizat ca o decizie va fi luata pana la finele lunii aprilie.

Bonusurile pentru producatorii de energie in cogenerare cu eficienta de peste 70% se regasesc in facturile tuturor consumatorilor de energie si se ridica la 18,5 lei pe MWh.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: NewsIn

#octavian lohan transelectrica, #Lohan declaratii Transelectrica, #titluri listate Transelectrica , #Companii energetice

Adaugă comentariu