Actorul Geo Costiniu a murit la 63 de ani

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 14:14

1726 citiri

Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitala, a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 63 de ani. Potrivit reprezentantilor Teatrului Odeon, actorul va fi inmormantat sambata.

Dorina Lazar, directoarea Teatrului Odeon, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca Geo Costiniu a fost un mare artist, un om bun si un coleg minunat" "Era suferind. A fost un mare artist, un om bun si un coleg minunat, care s-a imbolnavit. (...) A murit saptamana trecuta Dana Comnea, la New York, si acum moare Geo Costiniu. Sunt foarte mahnita. Era un coleg minunat si uite ca boala l-a invins".

Geo Costiniu a inceput sa joace in productii de televiziune inca de la varsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca in spectacole la Casa Studentilor din Bucuresti. In anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitala, sub indrumarea regizorului Liviu Ciulei. Dupa absolvirea facultatii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Radulescu si Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul National din Iasi, unde a jucat intre anii 1973 - 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giulesti (actualul Odeon) din Bucuresti, pe scena caruia a interpretat numeroase roluri, in piese celebre, ca "Palaria Florentina", "Omul care a vazut moartea", "Patima rosie", "Marchizul de Sade".

A debutat in filme in anul 1972, in pelicula "Parasutistii", de Dinu Cocea. In 1978, joaca in filmul lui Timotei Ursu "Septembrie", o poveste de dragoste care l-a facut celebru in randul spectatorilor.

Printre filmele in care a jucat se numara "Astept provincia" (1995), "Neinvinsa-i dragostea" (1993), "Patul conjugal" (1993), "Capul de ratoi" (1992), "Intamplari cu Alexandra" (1989), "De ce are vulpea coada?" (1988), "Niste baieti grozavi" (1987), "Un oaspete la cina" (1987), "Ora zero" (1979).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Mediafax

#Geo Costiniu moarte, #moarte actori, #filme Geo Costiniu, #viata Geo Costiniu , #Actori

Adaugă comentariu