"Artistul", filmul de 15 milioane de dolari si 5 premii Oscar

Autor: Gabriela Vatu

Luni, 27 Februarie 2012, ora 08:51

2111 citiri

Gala premiilor Oscar s-a incheiat, iar marele castigator al serii a fost filmul "Artistul", o pelicula in alb si negru, cu putin dialog, care a reusit sa obtina cea mai inalta distinctie a serii - Cel mai bun film.

Pe langa importantul titlu de cel mai bun film al anului, "Artistul" a reusit sa stranga inca doua alte importante premii. Regizorul Michel Hazanavicius a fost premiat cu o statueta aurie pentru munca depusa, in timp ce Jean Dujardin, actorul principal din "Artistul", a fost numit cel mai bun actor pentru rolul lui George Valentin.

Pelicula, cu un buget estimat la 15 milioane de dolari , a reusit sa stranga pana in prezent aproximativ 77 milioane de dolari in incasari la nivel mondial. "Artistul" a fost lansat in SUA in luna noiembrie a anului trecut, pentru ca in restul tarilor sa ajunga abia pe 20 ianuarie. In Romania, "Artistul" a avut premiera in weekendul ce tocmai s-a incheiat.

Conform tendintei din ultimii ani, voturile Academiei Americane s-au indreptat catre un film cu buget mic si cu audienta asemenea.

Daca "Artistul" a fost unul dintre cele mai "ieftine" filme nominalizate, "Hugo", pelicula animata 3D a lui Scorsese, a avut unul dintre cele mai mari bugete dintre toate nominalizarile la Oscar. Conform IMDB pretul punerii in practica a viziunii lui Scorsese a costat 170 milioane de dolari. Productia a reusit sa atraga 5 statuete, la fel ca si "Artistul".

Desi este filmul cu cele mai mari incasari dintre toate peliculele nominalizate la categoria Cel mai bun film, "The Help" (207,6 milioane dolari) a castigat un singur premiu din partea Academiei. Onoarea i-a revenit actritei Octavia Spencer, ce a jucat un rol secundar.

In 2011, 37,9 milioane de telespectatori au urmarit in direct decernarea premiilor Oscar.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Artistul premiu Oscar, #premii Oscar, #decernare premii Oscar , #Top filme

Adaugă comentariu