Bancile foarte mari sunt in sine un risc sistemic

Marti, 23 Februarie 2016, ora 08:39

1401 citiri

Neel Kashkari este unul dintre artizanii pachetului de masuri (programul TARP), care a evitat prabusirea sistemului financiar in SUA, in lume in fapt, in 2008.

Ca presedinte acum al Bancii Federale din Minneapolis (parte a bancii centrale a SUA -Fed), a declarat recent ca bancile foarte mari sunt un risc sistemic in sine pentru economie, ca sunt "prea mari pentru a da faliment" (too big to fail), ca ar trebui sa fie "sparte", micsorate ("Fed official proposes bank break-up", Financial Times, 17 febr. 2016). In continuare reiau cateva ganduri pe care le-am exprimat in ultimii ani, inclusiv cand eram europarlamentar.

Prabusirea Lehman Brothers, una dintre cele mai importante banci de investitii de pe Wall Street, este evenimentul care a dus criza de incredere de pe pietele financiare mondiale la apogeu.

Merita sa insist pe un aspect care a marcat majoritatea discutiilor despre pachetele de salvare din economiile dezvoltate: daca/de ce entitatile care primesc sprijin sau sunt... citeste mai departe despre "Bancile foarte mari sunt in sine un risc sistemic" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#banci mari faliment, #salvare banci mari, #prabusire sistem bancar , #Stiri Finantare

Adaugă comentariu