BNR, reactie la criza din Grecia: Primele declaratii ale lui Mugur Isarescu despre bancile din Romania

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 16:05

1460 citiri

Foto: B1 TV

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a incercat sa linisteasca romanii, miercuri, in legatura cu criza din Grecia.

El a reiterat faptul ca nu exista banci grecesti in Romania. "Toate sunt subsidiare, adica banci romanesti cu capital grecesc. De asemenea, in primele cinci cele mai importante institutii ale sectorului bancar autohton nu avem nicio banca romaneasca cu capital grecesc, doar 2 sunt in top 10, insa nivelul lor de solvabilitate e peste medie", a explicat Isarescu, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, guvernatorul BNR a mai spus ca nu exista nicio influenta directa a deciziilor luate in Grecia asupra bancilor din tara noastra.

"Acestea (bancile - n.red.) sunt persoane juridice romane, se supun doar legislatiei din Romania si sunt supravegheate direct de BNR. In consecinta, eventualele masuri ale autoritatilor elene de restrangeri ale miscarilor de capital nu se aplica si noua", a punctat Isarescu.

Bancile elene din Romania pot face fata ...citeste mai departe despre "BNR, reactie la criza din Grecia: Primele declaratii ale lui Mugur Isarescu despre bancile din Romania" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca

Sursa: Business24

#Isarescu banci grecesti romania, #Isarescu criza Grecia, #Isarescu banci Grecia , #Stiri Finantare

Adaugă comentariu