Curs valutar 8 ianuarie: Euro bate in retragere, dolarul atinge un nou record

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 13:39

2242 citiri

Euro s-a depreciat usor, joi, insa moneda americana a continuat sa creasca, mentinandu-se la un nivel ridicat.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat o cotatie de 4,4882 lei/unitate, ceea ce reprezinta o scadere de 0,17% pentru euro fata de sedinta precedenta.

"Leul a avut ieri o noua sesiune linistita si a incheiat ziua aproape neschimbat la aproximativ 4,50/EUR, in pofida unui oarecare optimism in bursele mondiale. La conferinta de presa care a urmat sedintei Consiliului de Administratie al bancii centrale, guvernatorul nu a parut ingrijorat de recenta depreciere a leului.

Guvernatorul a sugerat, de asemenea, ca leul nu va parasi intervalul de echilibru in acest an (interval pe care la descris ca fiind apropiat bandei de tranzactionare de anul trecut, in jurul a 4,3850-4,5450/EUR), insa a amintit ca Romania are un regim valutar de flotare controlata, indicand astfel posibilitatea unor interventii valutare mai vizibile. Aceste comentarii, alaturi de recentele minime istorice ale randamentelor obligatiunilor, sugereaza o perspectiva favorabila pentru leu pe termen scurt, care s-a apreciat putin astazi, catre 4,4870/EUR", se arata in nota ING Bank remis Ziare.com.

Isarescu avertizeaza: Cu Grecia este un pericol mare! BNR are mai multe gloante, pe mai multe arme

Pe de alta parte, dolarul a avansat, joi, cu 0,51%, pana la o cotatie de 3,8131 lei/unitate, cea mai mare din 24 iulie 2012, cand moneda americana ajunsese la 3,8343 lei/unitate.

In plus, francul elvetian a scazut de la 3,7437 lei/unitate la 3,7372 lei/unitate, in timp ce aurul a scazut de la 147,9943 lei/unitate la 147,9156 lei/unitate.

INSTRUMENTE UTILE

Curs BNR complet

Convertor valutar

Comparator evolutii valute

Curs valutar banci

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro

Sursa: Business24

#curs euro leu, #curs euro dolar, #curs euro bnr, #curs bnr, #curs dolar bnr, #pret aur, #curs franc elvetian , #Stiri Finantare

Adaugă comentariu