Imprumut pentru cofinantarile proiectelor UE

Miercuri, 09 Ianuarie 2008, ora 10:13

1271 citiri

Consiliul Judetean (CJ) Dolj intentioneaza sa contracteze un credit pentru a putea acoperi suma de 34 de milioane de lei, ce reprezinta cofinantarile proiectelor europene obtinute de institutie.

Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anuntat ca a aparut o problema in momentul in care specialistii institutiei au pus la punct bugetul pentru 2008.

"Noi avem un principiu la nivelul CJ la care tinem foarte mult: "Niciun program european nu trebuie sa treaca pe langa noi fara sa depunem un proiect". Multumita echipei de la Directia Afacerilor Europene, am reusit sa obtinem foarte multe proiecte cu finantare externa in ultimul an. Acest lucru ne bucura enorm, si nu o sa renuntam la principiu. Numai ca a aparut o problema cand am insumat toate cofinantarile pe care trebuie sa le asiguram. Suma se ridica la aproape 34 de milioane de lei, ceea ce pentru noi inseamna foarte mult", a explicat Prioteasa.

Presedintele CJ Dolj a mai spus ca, de regula, cofinantarea reprezinta zece procente din valoarea proiectului. Chiar daca pare mica, in momentul in care este calculata pentru proiecte de anvergura, suma devine importanta.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=336713>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

Adaugă comentariu