Vesti bune pentru romanii cu credite in lei: Indicele Robor a scazut la cel mai mic nivel din ultima luna si jumatate

Joi, 28 Decembrie 2017, ora 11:55

979 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Indicele Robor la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor in lei, a scazut la nivelul de 2,08%, cel mai mic din ultima luna si jumatate, potrivit datelor publicate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Robor la 3 luni este indicatorul principal in functie de care se calculeaza dobanzile variabile la creditele in lei.

Miercuri, indicele a crescut la 2,10%. Nivelul atins joi, 2,08%, este cel mai mic din data de 15 noiembrie, cand a fost 2,06%.

Indicele Robor la 6 luni a scazut joi la 2,27%, cel mai mic din data de 16 noiembrie, cand a fost 2,19%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobanzii pentru creditele in lei acordate pe piata interbancara, iar cresterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor in cazul creditelor in lei.

Indicatorul a crescut accelerat din data de 18 septembrie, cand a atins nivelul de 1%.

Senatorul Citu: Dragnea si Valcov dau foc economiei! Foarte curand ROBOR va depasi rata inflatieiCresterea ROBOR creeaza haos in imobiliare: Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte - cu cat au crescut ratele la Prima casaAvertisment cu privire la ROBOR: Gradul de indatorare pentru debitorii cu venituri reduse ajunge la 80% ...citeste mai departe despre "Vesti bune pentru romanii cu credite in lei: Indicele Robor a scazut la cel mai mic nivel din ultima luna si jumatate" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

#indice Robor, #credite romani lei , #Stiri Finantare

Adaugă comentariu