Bulgaria nu mai are nevoie de FMI

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 16:55

1419 citiri

Bulgaria nu va avea nevoie de un imprumut din partea Fondului Monetar International in urmatorii doi ani, a declarat, joi, ministrul de Finante Simeon Djankov, citat de Novinite, precizeaza Mediafax.

"In privinta politicii economice, guvernul bulgar se descurca la fel de bine ca cea mai mare parte a Executivelor statelor Uniunii Europene", a spus Djankov, adaugand ca se asteapta ca economia Bulgariei sa revina la crestere in acest an.

El a subliniat ca Bulgaria este singurul stat din Europa si Asia Centrala care are perspectiva pozitiva a ratingului din partea Moody's.

In plus, FMI anticipeaza ca economia bulgara va depasi cea mai dificila perioada a recesiunii pana la sfarsitul acestui an.

Bulgaria trece prin prima recesiune din ultimii 12 ani, dar guvernul a imbunatatit prognoza de crestere economica la 1%, pentru acest an, ca urmare a imbunatatirii perspectivelor.

Potrivit guvernului de la Sofia, Bulgaria este mai bine pregatita sa reziste crizei mondiale, comparativ cu alte state europene, ca urmare a politicii bugetare prudente.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor

Sursa: Business24

#bulgaria, #crestere, #criza, #economie , #stiri FMI

Adaugă comentariu