Daianu: imprumutul FMI a fost necesar

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 09:55

1127 citiri

Romania trebuia sa se imprumute de la FMI, considera economistul Daniel Daianu, care sustine ca implozia sectorului privat a cauzat o explozie a deficitului bugetar care trebuia finantat intr-un fel sau altul.

"Imprumutul a fost necesar. Am sperat sa nu fie nevoie, dar am vazut inghetarea pietelor financiare, faptul ca era de anticipat o cadere a productiei care s-a si intamplat", spune Daianu, citat de Adevarul.

Daianu
spune ca acordul de la FMI a implicat o eliberare de rezerve obligatorii care sa permita bancilor sa finanteze deficitul bugetar.

In plus, economistul sustine ca a subliniat, intr-o discutie cu Jeffrey Franks, din februarie 2009, ca este de anticipat o cadere majora a productiei in noile tari intrate in UE si neexistand posibilitatea aplicarii unui activism bugetar de tipul celui german sau francez, singura modalitate de a gasi un antidot la efectele unei caderi economice este o absorbtie mult mai intensa de fonduri europene.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

#daianu, #fmi, #imprumut, #franks , #stiri FMI

Adaugă comentariu