"Economia Europei este inca fragila si are nevoie in continuare de masuri anticriza"

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 11:45

1196 citiri

Masurile fiscale si monetare introduse in Europa pentru combaterea crizei financiare si economice trebuie sa continue, deoarece economia este inca fragila, a afirmat directorul departamentului european al Fondului Monetar International (FMI), Marek Belka, citat de Reuters.

Belka, fost premier al Poloniei, a aratat intr-o postare pe blogul FMI ca actuala criza a fost foarte profunda in Europa, iar incheierea ei va necesita restructurarea economiei si reparatia generala a activelor, procese de durata, informeaza Mediafax.

"Nu mai suntem pe muchia abisului care ne ameninta la inceputul lui 2009, majoritatea economiilor Europei iesind acum din recesiune. Insa e mai putin clar daca am ajuns intr-o zona sigura", considera oficialul FMI.

El a subliniat ca relansarea economica trebuie sa fie sustinuta in continuare prin masuri fiscale si monetare.

"Desi are loc o relansare, aceasta este inca fragila, influentata de riscuri importante, si totodata neomogena pe continent", a mai spus Belka.

Directorul executiv al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a avertizat luni, la Tokyo, ca statele cu economii dezvoltate ar putea intra intr-o noua runda de recesiune daca renunta prea devreme la strategiile si masurile de combatere a crizei mondiale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#economie, #masuri, #anticriza, #criza, #fmi , #stiri FMI

Adaugă comentariu