FMI: Cresterea economica mondiala va fi 2,4% in 2010

Joi, 11 Iunie 2009, ora 16:23

1495 citiri

Fondul Monetar International (FMI) si-a majorat miercuri estimarile de crestere economica mondiala la 2,4% pentru 2010, de la nivelul de 1,9% estimat in aprilie, datorita masurilor de stimuli implementate in ultimele luni, a declarat o sursa din cadrul G8, citata de Reuters, transmite NewsIn.

Cu toate acestea, revenirea va fi treptata, si exista riscuri de coborare a acestei previziuni, a declarat sursa, ce a preferat sa ramana anonima.

"Previziunea de crestere mondiala pentru 2010 a fost majorata la 2,4%, de la 1,9% in aprilie", a spus sursa.

"Perspectivele s-au imbunatatit datorita impactului avut de masurile de stimuli luate in ultimele luni".

Sursa a avut acces la o nota emisa de FMI pentru ministrii de finante ce se vor intalni in acest sfarsit de saptamana in Italia.

In nota, previziunile pentru 2009 raman neschimbate, FMI estimand in continuare o comprimare de 1,3%, asa cum subliniase in raportul din aprilie.

"Nota mentioneaza o performanta mai buna din partea economiei americane in acest an si mai slaba din partea Europei". Comparativ cu aprilie, FMI estimeaza o comprimare de 2,8% pentru economia americana si de 4,2% pentru economia europeana.

"Pentru 2010, nota FMI sugereaza o imbunatatire a economiei Statelor Unite, precum si o majorare usoara a estimarilor pentru Europa", comparativ cu estimarile anterioare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”

Sursa: Business24

#fmi, #economie, #mondiala, #criza , #stiri FMI

Adaugă comentariu