FMI nu a ajuns la un acord cu Kievul

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 09:30

1332 citiri

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat joi ca misiunea care se afla in in Ucraina nu a rezolvat toate problemele astfel incat sa se poata relua plata transelor catre guvernul de la Kiev, negocierile urmand sa continue, potrivit AFP, precizeaza NewsIn.

"Chiar daca s-au realizat progrese importante in multe domenii, unele chestiuni raman nerezolvate", a declarat directorul adjunct pentru relatii externe al FMI, Gerry Rice.

El a confirmat ca delegatia FMI, ce a ajuns la Kiev in 24 martie, va reveni vineri la Washington.

"Vom continua discutiile cu autoritatile in urmatoarele saptamani, inclusiv prin intermediul reprezentantului nostru permanent la Kiev", a precizat Rice.

Joi, guvernul ucrainean anunta ca cele doua parti nu au cazut de acord asupra bugetului pe 2010, in conditiile in care Kievul vrea un deficit de 10% din produsul intern brut (PIB), in timp ce FMI insista pentru un deficit de doar 6% din PIB.

De altfel, negocierile dintre FMI si guvernul de la Kiev s-au concentrat pe "politicile din 2010, intre care bugetul si reforma sectorului financiar", a indicat Rice.

Misiunea trimisa la Kiev a dat ocazia Fondului sa ia un prim contact cu autoritatile ucrainene dupa alegerile prezidentiale din februarie, castigate de Viktor Ianukovici, pentru care reluarea cooperarii cu FMI reprezinta o prioritate.

Ucraina traverseaza o criza economica grava si mizeaza pe imprumutul de 16,4 miliarde dolari contractat in noiembrie 2008 de la FMI pentru a atenua efectele recesiunii, insa nu a mai primit nicio transa de la Fond din iulie 2009, in lipsa unui acord asupra conditiilor de imprumut.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#fmi, #kiev, #acord, #transe , #stiri FMI

Adaugă comentariu