FMI va reduce previziunile de crestere economica mondiala, la 1-1,5%

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 09:57

948 citiri

Fondul Monetar International (FMI) isi va reduce din nou estimarile privind cresterea economica mondiala in 2009, de la 2,2% cat estimase in noiembrie, la 1-1,5%, ca urmare a deteriorarii conditiilor ecoomice, a declarat duminica un oficial al FMI citat de Reuters.

"Va fi revizuita la 1-1,5% in 2009, ceea ce e foarte mult. Perspectivele economiei globale s-au deteriorat in ultimele luni, increderea consumatorilor si a investitorilor a scazut la niveluri pe care nu le-am mai vazut de zeci de ani, iar activitatea a scazut de asemena foarte mult", a declarat pentru Reuters directorul adjunct al departamentului pietelor monetare si de capital al Fondului, Axel Bertuch-Samuels, la finalul unei conferinte din Emiratele Arabe Unite.

El a adaugat ca anul 2009 va fi unul foarte dificil pentru economia mondiala.

in noiembrie, FMI si-a redus previziunile de crestere a economiei mondiale in 2009 la 2,2%, cu 0,8 puncte procentuale mai putin decat estimase in octombrie, mentionand ca economiile industrializate se confruntau cu riscul recesiunii pentru un an intreg pentru prima oara dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Bertuch-Samuels a mai spus ca FMI ar urma sa publice miercuri un comunicat oficial cu estimari actualizate despre economie si a mentionat ca si tari emergente precum China si India vor avea parte de diminuari in ce priveste asteptarile de crestere economica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#FMI, # previziune, # economica , #stiri FMI

Adaugă comentariu