Mos Craciun este "vanat" de Google si de Microsoft

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 08:22

1869 citiri

Competitia intre gigantii americani ai informaticii si internetului s-a extins in Marele Nord, Google si Microsoft lansandu-se in acelasi timp pe urmele lui Mos Craciun.

Google a lansat miercuri site-ul internet www.google.com/santatracker/# cu lotul sau de jocuri, reni si elfi, precum si cu un calendar si o numaratoare a secundelor care se scurg pana la plecarea lui Mos Craciun pentru a-si distribui darurile.

Google a creat, de asemenea, un program care permite asocierea la site a tuturor aparatelor care functioneaza pe Android si motorul sau de cautare Chrome.

"O echipa de ingineri ai Google a lucrat dur pentru a urmari traseul saniei lui Mos Craciun cu harti si tehnologie de ultimul racnet", explica Sandi Russell, "director creativ al elfilor" la Google.

La randul sau, Microsoft a facut echipa cu Centrul apararii aerospatiale a Americii de Nord (NORAD), care supravegheaza atacurile potentiale venind din cer si ocean, pentru a-l depista pe Mos Craciun.

"Cum noi privim cerul ca sa vedem ce se intampla, este logic sa-l supraveghem si pe Rudolf (seful cerbilor lui Mos Craciun)", comenteaza Marisa Novobilski, responsabila proiectului "Norad Tracks Santa" ("NORAD pe urmele lui Mos Craciun").

NORAD a inceput sa se intereseze de Mos Craciun in 1955, cand o reclama a dat din eroare un numar de telefon al Centrului pentru a-l contacta pe Mos. Un colonel de serviciu a raspuns copiilor pentru a nu-i deceptiona si aceasta a devenit de atunci o traditie.

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, NORAD si Microsoft au mai lansat si un site internet, noradsanta.org, cu jocuri si video.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Agerpres

#Mos Craciun Google, #Mos Craciun Microsoft , #stiri Google

Adaugă comentariu