Presedintele Google China si-a dat demisia

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 15:12

1305 citiri

Presedintele Google China a anuntat ca renunta la conducerea companiei pentru a-si incepe propria afacere. Kai-Fu Lee a precizat ca va da mai multe informatii despre proiectul sau pe 7 septembrie.

El s-a alaturat echipei Google in 2004 si este considerat omul care a ajutat compania sa se extinda in China, transmite BBC.

Inainte sa conduca Google China, Kai-Fu Lee a mai avut functii de conducere la Apple, Silicon Graphics International si Microsoft, care chiar l-a dat in judecata pentru nerespectarea contractului care il obliga sa nu se angajeze la o companie concurenta in primul an.

Cat timp a condus compania din China, Google a avut numeroase probleme cu cenzura regimului de la Beiing. Oficialii chinezi i-au acuzat ca distribuie pornografie si i-au amenintat de mai multe ori ca vor inchide motorul de cautare daca nu vor introduce filtre mai puternice.

Lee a construit in China o companie puternica cu 700 de oameni, avand si mai multi succesori pe care i-a si invocat in anuntul retragerii. Reprezentantii companiei au anuntat ca John Liu, seful vanzarilor, ii va prealua atributiile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#presedinte, #china, #google, #afacere, #proiect , #stiri Google

Adaugă comentariu