Boc schimba directorul ANRM si declasifica dosarul Sterling

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 17:47

2235 citiri

Premierul Emil Boc l-a inlocuit pe Bogdan Gabudeanu, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, cu  Maracineanu Gelu Agafiel si a dispus demararea procedurilor legale in vederea declasificarii contractului de concesionare a unor perimetre din Marea Neagra, companiei Sterling Resources Ltd.

Primul-ministru Emil Boc a dispus demararea procedurilor legale in vederea declasificarii anexei la Hotararea Guvernului 1446 din 12 noiembrie 2008 privind privind aprobarea Actului aditional nr. 11 la Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia, din Marea Neagra

De asemenea, seful Executivului a sesizat Departamentul de Control al Primului-ministru in vederea elucidarii conditiilor in care a fost atribuit contractul de concesionare incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Sterling Resources Ltd.

Bogdan Gabudeanu, membru PNL, a fost numit la ANRM la 28 noiembrie 2006. Semnatura lui apare pe hotararea guvernului din noiembrie 2008 privind actul aditional nr.11 la contractul de explorare si impartire a productiei in perimetrele XIII Pelican si XV Midia incheiat intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si compania Sterling Resources Ltd.

Curtea Internationala de Justitie de la Haga a recunoscut, ieri, jurisdictia si drepturile suverane ale Romaniei pentru o suprafata de platou continental si zona economica exclusiva de 9.700 de kmp, adica 79,34% din zona in disputa cu Ucraina, ceea ce implica 70 de miliarde de metri cubi de gaze si 12 milioane de tone de petrol.

Decizia Curtii a deschis discutia despre exploatarea zacamintelor de hidrocarburi, in acest context, revenind in atentia presei o hotarare a Guvernului Tariceanu, de la sfarsitul mandatului, care face referire la concesiunea unor perimetre din Marea Neagra catre firma Sterling Resources.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#boc, #concesionare, #declasificare, #demitere, #gabudeanu, #sterling , #Hotarare guvern

Adaugă comentariu